Om oss

Historien om Glass & Berså

Vår historia började med att Malin föddes… Nä hörrni, riktigt så långt bak i tiden ska vi inte gå.
Men vi är personerna bakom Glass & Berså / Karin och Malin / mor och dotter, och vår historia började med en dröm om att bygga upp något tillsammans.

Från början var tanken att slå ihop våra kunskaper inom olika områden till någonting annorlunda och fantastiskt.  Karin har en gedigen bakgrund som kökschef och kock, och Malin arbetar med försäljning och marknadsföring.

En rad olika omständigheter och händelser resulterade tillslut i drömmen om en glassrestaurang. Vi visste inte vart den här glassrestaurangen skulle ligga men när vi väl kläckt idén blev den helt omöjlig att släppa. Vad är godare, somrigare och gladare än glass liksom?!
Vi drömde om en plats som skulle kännas som hemma. En lummig trädgård. Små röda hus. En plats där våra gäster kunde slappna av, vara sig själva och njuta av riktigt god glass.
Vi scoutade i princip hela mellansverige och hittade Arboga i sköna Västmanland. Resten är en kärlekshistoria från vår sida.

glass och berså

Premiär hade vi i juni 2014 och vår första sommar var otroligt intensiv och rolig. Nu har vi funnits snart fyra somrar och vi lär oss något nytt varje säsong – vilket är en av anledningarna till att det är så kul att utveckla och driva vidare Glass & Berså.
Varje sommar får vi dessutom privilegiet att träffa er fina gäster och chansen att anställa riktigt goa och fantastiska ungdomar från Västmanland!

Själva glassen då? Jo, smak är viktigt för oss och därför jobbar vi med förstklassig gräddglass och sorbet från Rättviks Glass.
Glassen tillverkas av lokalproducerad färsk mjölk och grädde från kor som får sitt grönbete på ängar och hagar i Dalarna. 

Affärsidé

Vår affärsidé är att kunna erbjuda en lättillgänglig oas bredvid motorvägen där du kan äta glass tillsammans med de du älskar mest och bäst. Till oss är alla välkomna!
Ta med mormor, hunden, alla galna kusiner eller den stora kärleken och njut av riktigt god glass på ett annorlunda sätt.

Vision

Visionen för Glass & Berså är att bli den självklara arbetsplatsen för ungdomar i Västmanland. Speciellt vill vi kunna erbjuda ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvariationer ett givande och roligt sommarjobb. Vi ställer oss ödmjuka inför uppdraget att introducera morgondagens starkast lysande stjärnor på arbetsmarknaden.

Läs mer

Oscar Hellström, Magazin24 | 2016.07.15
Glass och Berså, ett stycke fantasi bland körsbär och tantblommor