Om oss

Glass & Berså är i grunden ett familjeföretag. Sedan starten sommaren 2014 har vi drömt stort och jobbat smart genom att fokusera på att utveckla det vi har och växa organiskt.
Som familjeföretag har vi snabbt kunnat förmedla vidare känslan av tillhörighet inom verksamheten. Det är viktigt för oss att den familjära stämningen genomsyrar vår verksamhet i all typ av bemötande. Både mellan kollegor och i kommunikationen med våra gäster. 

Vi drömde om en plats som skulle kännas som hemma. En lummig trädgård och små röda hus. En plats där våra gäster kunde slappna av, vara sig själva och njuta av riktigt god glass.

Vi hittade den platsen i Arboga 2013 och hittade en till sådan plats i Gullspång 2022. Äventyret fortsätter!

glass och berså

Glass & Berså som arbetsgivare

Varje sommar anställer vi runt 20 ungdomar till vår glassrestaurang. För många är vi den första kontakten med arbetslivet och vi känner ett stort ansvar inför att "våra" ungdomar ska få med sig självkänsla, egenvärde och nya erfarenheter efter en sommar hos oss. 

Att arbeta ihop under en begränsad period på en så intensiv och fartfylld arbetsplats, gör att våra team snabbt får uppleva både fantastiska dagar och pissdagar tillsammans. De får rätt omgående se varandras fina sidor och.. mindre fina sidor.

Det blir inte mer familj än så va? I slutet av sommaren brukar vi ha ett team som kan erövra världen ihop.

Affärsidé

Vår affärsidé är att kunna erbjuda en lättillgänglig fika-oas bredvid förbifarter där du kan äta glass tillsammans med de du älskar mest och bäst. Till oss är alla välkomna!
Ta med mormor, hunden, alla galna kusiner eller den stora kärleken och njut av riktigt god glass på ett annorlunda sätt.

Vision

Visionen är att vara en självklar arbetsplats för ungdomar. Speciellt vill vi kunna erbjuda unga människor med neuropsykiatriska funktionsvariationer ett givande och roligt sommarjobb.